Eucharistisch aanbiddingsfestival

Wat ?

Het Festival “Venite Adoremus” houdt 11 doorlopende dagen en nachten van aanbidding in georganiseerd op verschillende plaatsen. De deelnemers zijn parochies alsook religieuze gemeenschappen en zelfs rusthuizen. Elke plaats schrijft zich idealiter voor een dag of een hele nacht in, maar het kan ook voor een kortere tijd.

Waarom ?

Jezus zei : “Ik kwam om vuur op aarde te brengen en wat zou Ik graag willen dat het al brandde!” Een parochie of een gemeenschap die tijdens het jaar een bevoorrechte tijd met Christus doorbrengt, vind een nieuwe dynamiek.

Hoe ?

De aanbidding is het verlengde van de eucharistische viering. Daarom heeft de mis een bevoorrechtte plaats in het tijdschema. Elke plaats organiseert een aanbiddingsmoment volgens haar specificiteit (zang, stilte, meditatie, rozenkrans…). Vele parochies nodigen de kinderen uit voor een speciaal verzorgde gebedstijd. In de plaatsen waar het past, zijn de voorbijgangers uitgenodigd om even binnen te komen.

Wanneer?

Tijdens de elf dagen (en nachten) die het feest van Christus Koning voorafgaan (in november, de laatste zondag van het liturgisch jaar).

Waar ?

In 2007 is het Festival begonnen in drie parochies. Het is daarna verder in Brussel en in het hele bisdom Mechelen-Brussel gegroeid. Sinds 2014 hebben anderen bisdommen zich erbij aangesloten.

En jij ?

Jij bent uitgenodigd om je parochie te ondersteunen door je in te schrijven voor een aanbiddingstijd en je vrienden uit te nodigen. Het is ook de gelegenheid om een parochie te ontdekken. Je kan ook het initiatief van Venite Adoremus aan anderen kenbaar maken en aanbevelen aan parochies of gemeenschappen.